
Het ideale hoofdkussen voor jou
We weten allemaal dat er onwijs veel verschillende kussens te verkrijgen zijn. De prijzen van hoofdkussens zijn behoorlijk gevarieerd van minder dan tien euro tot honderd euro en meer. Ieder mens heeft een eigen voorkeur, maar ook de slaaphouding en het matras zijn van invloed op de juiste keuze. Zijn de speciale nekkussens nu echt zo goed als men zegt? De klantenservice van Tilders.nl kunnen jou het beste advies geven.
Welk kussen past het beste bij jou?
Welk kussen bij jou past hangt af van de volgende dingen:
- De slaaphouding, dit is ook belangrijk voor de keuze van je matras.
- De schouderbreedte.
- De hardheid van je matras.
- De eigenschappen van je lichaam, transpireren en een allergie.
- Jouw voorkeuren voor de materialen en de vormbaarheid.
Jouw slaaphouding en je hoofdkussen
Bij een goed hoofdkussen buigt je hoofd niet te ver naar voren of naar achteren, maar ook niet te ver opzij. Voor het beste kussen is het eigenlijk belangrijk dat je hoofd in één rechte lijn ligt met je ruggengraat. Ook bij het kiezen van een goed matras is dit belangrijk. Bij de juiste keuze voor een hoofdkussen is het belangrijk te weten wat voor type slaper jij bent. Slaap jij het liefste op je rug, zij of buik?
- Ben jij een rugslaper? Let dan goed op dat je kussen niet te dik of te dun is. Als het hoofdkussen te dik is zal je hoofd te ver naar voren buigen, maar bij een te dun kussen te ver naar achter.
- Ben jij een zijslaper? Een zijslaper met bredere schouders heeft een dikker hoofdkussen nodig. Voor een zijslaper is het belangrijk dat de schouders niet op het hoofdkussen liggen, maar ertegenaan. Het kussen dient te beginnen bij de schouder.
- Ben jij een buikslaper? Als buikslaper kun je het beste een dun kussen gebruiken. Als jij op je buik ligt lig je eigenlijk al in een houding die niet heel natuurlijk is. Door een dun kussen te gebruiken belemmer je jouw ademhaling het minste.

Silvana support hoofdkussen Larimar
Op de website Tilders.nl hebben ze speciaal voor de zijslaper een kussen geselecteerd. Met de Silvana Support hoofdkussen Larimar kun jij weer lekker wegdromen. Dit is een stevig kussen, met een schoudercontour. Het kussen heeft een soepele tijk van 100 procent katoen en is los te maken door middel van de rits. Dat wordt pas echt lekker wegdromen.
Hard of zacht matras
Je kunt testen hoe hard je matras is door zonder een kussen in jouw slaaphouding te gaan liggen. Buigt je hoofd ver door naar achter of opzij dan zul je een dikker hoofdkussen nodig zijn. De dikte van je kussen zorgt ervoor dat de onnatuurlijke houding gecompenseerd wordt. Als je matras heel zacht is zul je een dun kussen nodig zijn.
De kussenvulling
De meest voorkomende kussenvulling zijn:
- Donzen en veren vulling
- Polyester vezels, dit wordt vaak vermeld als synthetische vulling.
- Schuimblokken van koud, traag of latexschuim. In de meeste gevallen vallen deze onder een nekkussen.

Donzen en veren kussens
In de meeste gevallen bestaan kussenvullingen uit kleine veertjes en meestal niet uit dons. De herkenbare kenmerken van hoofdkussens met dons en veren zijn:
- De vulling kun je gemakkelijk vormen.
- De kussens mogen niet altijd in de wasmachine gewassen worden.
- De kussens zijn gevoeliger voor stofmijt.
- De veertjes kunnen wat harde en scherpe pennetjes hebben die soms door de tijk heen te voelen zijn.
Kussen met een polyester vezels (synthetisch)
De kenmerken van een kussen met polyester vezels ook wel synthetisch genoemd, kun je herkennen aan de volgende eigenschappen:
- De kussens zijn te verkrijgen in talloze varianten, kwaliteiten en variabele prijzen.
- Je kunt de kussens gemakkelijk wassen.
- De kussens hebben een mindere vormbaarheid dan een verenkussen.
- Zijn minder gevoelig voor huisstofmijt.
Nekkussens
Het nekkussen is meestal voorgevormd. Deze worden in de meeste gevallen verkocht aan mensen die last hebben van ongemakken als nek en rugklachten. Maar ook bij allergieën, hoofdpijn en slaapproblemen. Als je last van nek en schouderklachten hebt is het zeker de moeite waard om te proberen.