Een boutique slaapkamer inrichten: zo doe je dat!
Wil jij dat heerlijke gevoel van een luxe hotelkamer ook in je eigen huis? Ga voor een boutique slaapkamer. Wat is dit precies? En hoe pak je dit aan? Je leest het hier.
Wat is een boutique slaapkamer?
Boutique is een interieurstijl die steeds populairder wordt. Het wordt ook wel boetiek genoemd of hotel chic. Hoe je het ook noemt, bij deze stijl draait het allemaal om een luxe en warm gevoel. Je kan het zien als het tegenovergestelde van strak en minimalistisch.
Een boutique slaapkamer inrichten
Met deze tips haal je dat heerlijk luxe hotelgevoel naar je eigen slaapkamer.
1: Een goed bed
Het bed is natuurlijk het belangrijkste in een slaapkamer. En hoe kan je een luxe gevoel creëren zonder een goed bed?
Boxsprings zijn perfect voor een boutique slaapkamer (en voor je nachtrust natuurlijk). Met een Avek boxspring zit je in ieder geval goed.
Heb je al een prima bed, maar kan je wel een nieuw matras gebruiken? Dan is een Eastborn matras een aanrader.
2: Dekbed en kussens
Op het bed komt een goed dekbed voorzien van een mooie dekbedhoes. Een hoes met een krachtige kleur is perfect voor een boutique slaapkamer. Ook het hoeslaken mag zeker kleur hebben. Wit beddengoed is niet de eerste keuze bij deze woonstijl.
Om je bed helemaal een luxe uitstraling te geven, ga je voor grote kussens. Je kan het simpel houden met twee hoofdkussens, maar een rijtje sierkussens toevoegen is ook een erg goed idee. De regel less is more geldt niet bij boutique.
3: Warm en kleurrijk
In een echte boutique slaapkamer kan kleur niet missen. We willen een heleboel kleur. Geen druk gedoe met felle kleuren, maar luxe. Dat bereik je door voor rijke en volle kleuren te gaan.
Kleuren met een rode ondertoon zijn heel geliefd in deze interieur stijl. Bordeauxrood is bijvoorbeeld perfect, net als oudroze.
Daarnaast zijn ook bosgroen, okergeel en diepblauw mooie intense kleuren.
Geen drukke boel
Om ervoor te zorgen dat het geen drukke boel wordt met al die kleuren, kies je het beste één kleurenfamilie die je basis vormt. Vervolgens kan je verschillende tinten binnen deze kleurenfamilie gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan verschillende tinten bordeauxrood.
Accentkleur
Betekent dit dat je helemaal niet mag spelen met kleur? Zeker niet. Een accentkleur blijft altijd welkom. Bijvoorbeeld oudroze als basiskleur met diepblauw als accentkleur die je in een kleine hoeveelheid laat terugkomen.
Of juist diepblauw als basis met accenten van okergeel.
4: Luxe stoffen en gladde materialen
Luxe stoffen zijn helemaal op hun plaats in een boutique slaapkamer. Denk aan satijn, fluweel en velvet. Dit kan je terug laten komen in je beddengoed, kussens en gordijnen. Ook een bankje of fauteuil met een mooie stoffering is een goed idee.
Daarnaast zie je veel gladde materialen in de boutique woonstijl. Bijvoorbeeld glas, marmer en afgewerkt hout. Ruwe materialen, zoals onbewerkt hout, beton en bakstenen, horen hier juist niet thuis.
5: Opbergruimte
Die mooie chique uitstraling en dat hotelgevoel krijg je natuurlijk niet als het rommelig is in je slaapkamer. Voldoende opbergruimte is daarom een must.
Lekker ruime kledingkasten zijn dus een aanrader. Bijvoorbeeld deze kast van Tilders Slapen, die helemaal aan te passen is aan je eigen wensen. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren, materialen, afmetingen en accessoires.
Ook nachtkastjes met lades of een deurtje zijn handig. Want laten we eerlijk zijn: de kans is anders groot dat er van alles óp je nachtkastje komt te liggen wat er eigenlijk niet hoort.