Woontrend: minimalistische slaapkamer

Woontrend: minimalistische slaapkamer

Je slaapkamer is de plek waar je tot rust wilt komen na een drukke dag. Rustig ontspannen en in slaap vallen. Een omgeving met weinig prikkels helpt hierbij. Daarom is de minimalistische woonstijl perfect voor de slaapkamer. En het is ook nog eens prachtig.

Hoe ziet een minimalistische slaapkamer eruit? En hoe pas je deze stijl zelf toe in je slaapkamer?

De kenmerken van een minimalistische slaapkamer

Een minimalistische (slaapkamer)inrichting herken je meteen aan de rust en stijlvolle eenvoud die het uitstraalt.

Die rust wordt gecreëerd doordat het aantal items in de ruimte beperkt wordt. Alleen essentiële meubels en enkele decoratiestukken. En wat er staat, heeft van zichzelf ook weer een rustig en strak ontwerp, zonder toeters en bellen.

Daarnaast speelt het kleurenpallet een grote rol. De kleuren zijn ingetogen en licht.

Hoe creëer je een minimalistische slaapkamer?

Zie jij zo’n heerlijk rustgevende slaapkamer wel zitten? Deze tips helpen je.

1: Kleurenpallet

In een minimalistisch interieur spelen lichte kleuren overduidelijk de hoofdrol. We zien heel veel wit, lichte grijstinten en beige. Je kan hier natuurlijk een persoonlijke twist aan geven door een donkere accentkleur toe te voegen.

2: Keuzes maken

Kijk wat je echt nodig hebt in je slaapkamer. Dat is wat je neerzet. Meer niet. Terug naar de basis dus. Lekker rustig en het helpt je bij het volgende punt. Hoe minder spullen, hoe minder je hoeft op te bergen en op te ruimen.

3: Rommelvrij

Rommel en een minimalistisch interieur gaan niet samen. Zorg dus voor slaapkamerkasten die groot genoeg zijn om al je spullen netjes op te bergen.

Maak er ook een gewoonte van om regelmatig een opruimrondje te doen. Want de kans is groot dat er regelmatig toch wat kleding, een oplader of een boek ronddwalen. Dat hoort nu eenmaal bij het leven.

4: Decoratie

Dat het aantal items in de ruimte beperkt wordt, betekent niet dat er geen decoratie wordt toegevoegd. Anders zou het een saaie boel zijn, en dat is niet de bedoeling van een minimalistische slaapkamer.

Kleed je slaapkamer dus zeker wel aan met woonaccessoires. Let daarbij op dat:

  • De kleuren aansluiten bij het rustige kleurenpallet van de kamer.
  • Je niet te veel items neerzet. Houd het bij een paar stuks. Zelfs één echt mooi item kan al genoeg zijn.
  • Je kiest voor items die door hun design rust uitstralen.
  • 5: Warmte

    Een rustige slaapkamer is heerlijk, maar je wilt uiteraard niet dat het kil wordt. Hoe houd je je slaapkamer minimalistisch en voeg je toch wat warmte toe?

    Bijvoorbeeld door:

  • Zachte stoffen te gebruiken.
  • Voor een boxspring te kiezen. Bijvoorbeeld luxe Eastborn boxsprings.
  • Beigetinten te kiezen in plaats van grijs.
  • Wat natuur toe te voegen. Bijvoorbeeld een plant of droogtakken of -bloemen.
  • 6: Licht

    Laat zoveel mogelijk licht binnen in je slaapkamer. Dit doe je door voor lichte raambekleding te kiezen en de ramen zoveel mogelijk vrij te houden. Staat er een verbouwing op de planning? Ga dan voor een grote raampartij in je slaapkamer.

    Zorg daarnaast voor een goede basisverlichting. Een warm witte kleurtemperatuur is aan te raden voor de slaapkamer. Dit licht is wat zachter en draagt bij aan een gezellige en ontspannen sfeer.

    Ontdek meer blogs

    Producten