Interieur Trend: statement lampen in de woonkamer

Interieur Trend: statement lampen in de woonkamer

Verlichting is in eerste plaats functioneel. We hebben simpelweg licht nodig in onze woning. Maar lampen zijn natuurlijk ook heel decoratief. Zeker als je voor een statement lamp gaat. Wat is een statement lamp precies? En hoe kies je de perfecte statement lamp voor jouw woonkamer? Ontdek het hieronder.

Wat zijn statement lampen?

Een statement piece is een opvallend stuk. Het item dat meteen je aandacht trekt als je een ruimte binnenkomt. Waar je oog automatisch naartoe getrokken wordt. Je kent het misschien wel van als je een interieurblad doorbladert of als je online inspiratie opdoet. Er is vaak één item op de foto dat je als eerste ziet. Zo’n statement piece kan van alles zijn. Een meubelstuk, een decoratiestuk of een lamp dus. Statement lampen zijn in allerlei stijlen te krijgen en passen dan ook in ieder interieur.

Moet een statement lamp groot zijn?

Bij een statement lamp denk je waarschijnlijk meteen aan een lamp van flink formaat. En het klopt ook dat veel statement lampen groot zijn, maar dit hoeft niet per se. Er zijn ook statement lampen van een bescheiden formaat. Het gaat namelijk niet (alleen) om de grootte, maar vooral om het design. Het design zorgt ervoor dat de lamp de show steelt.

Waar hang je een statement lamp?

Een statement lamp kan eigenlijk overal. Boven je eettafel, je kookeiland of je woonkamer. Een statement lamp in je hal is ook een gaaf idee. Wel raden we je aan om statement lampen niet te veel met elkaar te laten concurreren. Meerdere statement lampen in één ruimte is vaak geen goed idee.

statement lamp

Statement lamp voor de woonkamer

De verlichting in je woonkamer is erg belangrijk en vervult veel functies. Je wil er rustig een boek kunnen lezen, ontspannen avondjes hebben, gezellig tijd doorbrengen met familie en vrienden. Dit alles vraagt om de juiste verlichting. Wat je wensen ook precies zijn, een statement lamp is altijd een goed idee. Midden in je woonkamer of precies boven je salontafel.

Verschillende stijlen statement lampen

Wat voor stijl statement lamp kies jij voor jouw woonkamer?

Stalen lampen

Bij stalen lampen denk je misschien meteen aan een industrieel interieur. Daar zijn ze ook helemaal op hun plek, maar er zijn ook een heleboel stalen lampen in andere stijlen te krijgen. Een stalen lamp kan juist ook heel elegant zijn. Dat zie je terug in de collectie van ZTaHL: een merk dat design verlichting maakt van staal. Je vindt bij hen stoere en robuuste lampen, maar ook lampen met een klassieke touch.

verlichting

Plafondlamp Rosello is een mooi voorbeeld. Deze lamp lijkt qua vorm op een klassieke hanglamp, maar is door het design juist heel modern en speels. Wil jij liever een combinatie van speels en elegant? Dat wordt prachtig samengebracht in deze gouden hanglamp. Een echte eyecatcher. En mooi te combineren met de bijhorende vloerlamp.

Mix & match

Een mix & match lamp is ook een goede statement lamp. Uniek en lekker speels. Bijvoorbeeld deze plafondlamp met verschillende kleuren lichtbronnen. Of hanglamp Staletti met lichtbronnen in verschillende vormen en op verschillende hoogtes. Stoer, speels en nonchalant.

Natuur in huis

Wil jij een statement lamp én houd je van groen in huis? Dan is de plantenlamp misschien wel wat voor jou. ZTaHL maakt verschillende plantenlampen. Van een stoere lamp met een complete plantenbak tot sierlijke hanglampen met hangplantjes.

Ontdek meer blogs

Producten