5x Slaapkamer Interieurtrends

5x Slaapkamer Interieurtrends

Jouw slaapkamer is de plek in huis waar je tot rust komt. Waar je je fijn kan terugtrekken als je eens een dag lekker lui wilt zijn. Het is ook de plek waar je heerlijk kan slapen en waar je je geborgen en veilig wilt voelen. Die sfeer kan je eenvoudig creëren.

Je kan met een simpele aanpak een fijne en luxe sfeer aan jouw slaapkamer geven. We bespreken in dit artikel 5 trends die je heel makkelijk in jouw slaapkamer kan toepassen.

Als je wel eens in een hotelkamer hebt geslapen dan weet je dat daar eigenlijk niet eens heel veel ruimte is. Een hotelkamer is meestal ook spaarzaam ingericht om een rustige, luxe sfeer te creëren. Hoe kan jij jouw slaapkamer ook in deze sfeer brengen?

Koop een mooie boxspring

Boxsprings passen in ieder interieur en zijn aan te passen aan jouw wensen en smaak. Een boxspring straalt luxe uit terwijl het eigenlijk een heel eenvoudig concept is. Door een mooie bekleding ziet elke boxspring er toch weer anders uit. Waar je op moet letten, als je er eentje wil aanschaffen, is natuurlijk de maat. Hoeveel ruimte wil jij in jouw slaapkamer besteden aan het bed en hoeveel slaapruimte heb jij nodig?

Wil je een eenvoudig model boxspring of vind je het makkelijk als de boxspring bergruimte heeft, waar je beddengoed in kwijt kan? Een mooi hoofdbord bekleed in dezelfde kleur als het bed staat prachtig. Deze kan je ook in diverse materialen en uitvoeringen kopen. Een voetenbord kan mooi staan, maar is niet per se nodig om je bed een mooie luxe uitstraling te geven.

Dit kan je ook heel makkelijk bereiken met mooi beddengoed en kussens. Een mooi voorbeeld vind je bij Tilders.nl. Zij hebben een ruime keus aan kwaliteit boxsprings, zoals de Avek boxspring Fier Flak. Een zeer kwalietits goede boxspring met stevig hoofdbord, waar je gerust je kussen tegen aan kunt leggen om rechtop in bed een boek te lezen. Het bed is er in verschillende breedtes en lengtes, dus ook voor jouw slaapkamer.

En wat dacht je van de prachtige eastborn Boxsprings. Prachtige stijlvolle boxsprings van de beste kwaliteit.

Een mooi hoge kast

Rommelige slaapkamers geven onrust. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je in jouw slaapkamer het rustig houdt, en daar hoort rommel niet bij. Wat erg mooi staat is een kast die bijna tot aan het plafond komt. Het voordeel is dat je er veel in kwijt kan maar een hoge kast oogt ook luxer dan een lagere kast. Het maakt een eenheid van de ruimte waar de kast staat.

Decoratie

Hou de decoratie summier. Het is mooier om een robuuste grote vaas met pluimen in een hoek te zetten dan allemaal kleine accessoires her en der verspreid te plaatsen. Een mooie grote plant kan ook erg mooi staan. Gebruik dus grote statements om sfeer te creëren.

Spiegel

Spiegels zijn echt onmisbaar in een slaapkamer. Ze maken de ruimte groter en zorgen ook voor een mooie lichtval. Als je voor een grote spiegel gaat met een mooie lijst geeft dat een heel chique uitstraling. Een pluspunt is dat een spiegel weinig ruimte in beslag neemt maar een groots effect heeft op de ruimte.

Luxe raamdecoratie

In een slaapkamer kan je kiezen voor een jaloezie van mooi materiaal of voor mooie lange gordijnen die van het plafond helemaal tot aan de vloer komen. Als je lange gordijnen op hangt lijkt de kamer hoger, wat weer voor een luxe uitstraling zorgt. Halflange gordijnen geven een rommelig effect.

Als je deze voorbeelden toepast in je slaapkamer zal je zien dat voor een mooie en luxe uitstraling helemaal niet zoveel nodig is. Dat je door dingen net even anders op te stellen en op te hangen je een heel mooi resultaat bereikt wat ook niet heel veel geld hoeft te kosten.

Ontdek meer blogs

Producten