Zo style je een dressoir!

Zo style je een dressoir!

De dressoir is een onmisbaar meubel in ieder interieur. Niet alleen praktisch, maar ook stijlvolle toevoeging. In dit artikel delen we handige tips om van je dressoir een blikvanger te maken. Lees snel verder.

Begin met de basis: de juiste locatie

Voordat je begint met stylen, is het belangrijk om de perfecte plek voor je dressoir te kiezen. Een dressoir kan in verschillende kamers gebruikt worden, zoals de woonkamer, eetkamer, hal of zelfs in de slaapkamer. Zorg ervoor dat je een plek kiest waar het dressoir goed tot zijn recht komt en niet in de weg staat. Een dressoir tegen een lege muur of onder een raam kan bijvoorbeeld een mooie aanvulling zijn.

Speel met hoogtes

Een van de gouden regels bij het stylen van een dressoir is om te spelen met verschillende hoogtes. Dit creëert een mooi visueel beeld en zorgt ervoor dat je dressoir er dynamisch uitziet. Combineer hoge en lage items, zoals een grote vaas met bloemen naast een kleinere kaarsenhouder of een stapel boeken.

Gebruik van spiegels en kunst

Een spiegel boven je dressoir zorgt ervoor dat je ruimte groter lijkt, maar ook reflecteert het meer licht, wat zorgt voor meer lichtinval in je ruimte. Daarnaast is kunst een geweldige manier om je persoonlijke stijl te laten zien. Kies een groot statementstuk of creëer een galerijwand met kleinere kunstwerken. Dit maakt je dressoir meteen het middelpunt van de kamer.

Groepeer decoratie

Groepeer je decoratieve items in groepjes van drie of vijf voor een rustig effect. Dit zorgt voor een georganiseerde maar toch speelse look. Combineer bijvoorbeeld een mooie vaas met bloemen, een fotolijstje en een geurkaars.

Voeg groen toe

Een mooie plant of een vaas met verse bloemen op je dressoir kan wonderen doen. Ze zorgen voor een frisse uitstraling en brengen een stukje natuur in huis. Een grote plant in een stijlvolle pot of kleine vetplantjes in mooie potjes, groen is altijd een goede keuze.

Verlichting

Goede verlichting is essentieel in je huis maar zeker ook om je dressoir goed uit te laten komen. Een mooie tafellamp of een paar stijlvolle kaarsen kunnen de perfecte finishing touch zijn. Verlichting zorgt niet alleen voor sfeer, maar benadrukt ook de decoratieve items op je dressoir.

 

Ontdek meer blogs