Tips voor de styling van je kast

Tips voor de styling van je kast

Een kast alleen maar een saai opbergmeubel? Zeker niet! Met de juiste styling maak je er een echte eyecatcher van. Hoe? Dat lees je hier.

1: Wat krijgt de hoofdrol?

Het is mooi om een statement piece uit te kiezen voor je kast. Een item dat de hoofdrol speelt. Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een bijzondere vaas of een grote spiegel.

Als je je statement piece hebt, kan je vervolgens de rest van de decoratie daarop aanpassen.

kaststyling

2: Groepjes maken

Het is leuk om verschillende losse items neer te zetten, maar zet ze niet allemaal op zichzelf neer. Dus allerlei decoratiestukken gelijkmatig over de kast verdeeld. Dat heeft een raar effect.

Het is mooier om de items in groepjes neer te zetten. Dit zorgt voor een mooie balans en rust.

Groepjes vorm je door de deco simpelweg bij elkaar te zetten. Drie is altijd een goed getal, maar dit is natuurlijk geen vaste regel.

3: Dienblad

Je kan ook een groepje decoratie items op een dienblad zetten. En een dienblad leent zich ook perfect voor een setje kaarsen.

 

4: Verschillende hoogtes

Dit is iets waar je misschien niet zo snel aan zou denken, maar het heeft een grote invloed: de hoogtes van de decoratie. Om het een mooi geheel te maken, ga je voor stukken met verschillende hoogtes.

Deze afwisseling houdt het interessant en zorgt dat het geheel “klopt”.

Om hoogteverschillen toe te passen kan je eventueel verhogingen gebruiken. Bijvoorbeeld een stapel boeken waar je iets op zet of een plantenpot op een standaard.

5: Niet te veel

Het is zeker een goed idee om verschillende items te combineren, maar maak het niet te druk. Less is more.

Als je te veel accessoires neerzet, valt alles een beetje weg. Niets springt echt in het oog. Het wordt gewoon een groot geheel van “spul”. Zonde van je mooie stukken!

6: Variatie en eenheid

Bij het stylen van je kast is het goed om voor variatie te zorgen, maar toch ook de eenheid te bewaren. Het is dus zoeken naar de juiste balans. Je wilt het niet saai maken, door bijvoorbeeld maar één kleur te gebruiken. Maar het moet ook weer niet te druk worden met allerlei kleuren en stijlen door elkaar.

Hoe doe je dat? De eenheid bewaar je door voor een bepaalde stijl en een kleurenpallet te kiezen. Een groepje kleuren dat je in verschillende tinten toepast. Dat hoeven zeker niet allemaal kleuren te zijn die dichtbij elkaar liggen, het is juist leuk om te spelen met accenten.

Verder kan je variatie toevoegen door gebruik te maken van verschillende hoogtes, vormen en materialen. Denk aan glas en hout of metaal en steen. Je kan alle kanten op.

7: Groen is altijd welkom

Voor elk meubel en elk hoekje in huis geldt: planten zijn welkom. Ook in of op je kast dus. Planten in huis geeft een vrolijke en levendige sfeer, terwijl ze tegelijkertijd ook rust uitstralen. Altijd goed dus.

Geen ruimte voor grote planten? Ga dan voor een groepje cactussen of vetplantjes. Een grote plant naast de kast kan natuurlijk ook.

8: De kast zelf

Ben je nog op zoek naar een mooie kast? Kijk dan eens bij XOOON kasten en IN.HOUSE kasten. Die zijn van zichzelf al prachtig!

Ontdek meer blogs