Just relax! Tips voor een extra comfortabele woonkamer

Just relax! Tips voor een extra comfortabele woonkamer

Je woonkamer is dé plek om te ontspannen. Lekker even niets doen, samen zijn met geliefden. Dit vraagt om een comfortabele inrichting. Hier lees je hoe je dat aanpakt.

1: De juiste kleuren

Kleuren zijn ontzettend bepalend voor de sfeer in een kamer. Wil je dat jouw woonkamer ontspannenheid en rust uitstraalt? Ga dan voor rustige en warme kleuren. Natuurtinten lenen zich hier perfect voor en zijn op dit moment erg populair. Denk aan zandtinten, okergeel en aardekleuren.

Houd je meer van koelere tinten? Dan zijn olijfgroen en steengrijs mooie rustige kleuren.

Rust, warmte en sfeer creëer je daarnaast ook door verschillende tinten van één kleur met elkaar te combineren. Bijvoorbeeld licht- en donkerbeige.

2: Zachte stoffen

Zachte stoffen stralen gezelligheid, knusheid en ontspanning uit. Die zijn dus zeker welkom in de woonkamer! Ook dit zien we terug in de woontrends van dit moment.

Stoffen die hierbij passen zijn bijvoorbeeld wol, velours en ribstof. Dit kan je bijvoorbeeld toepassen met kussens. Ook een zacht dekentje op de bank zorgt voor een instant comfortabel gevoel.

Tapijten horen hier ook bij. Een groot zacht tapijt in je woonkamer zorgt voor veel warmte en knusheid. Geen tapijt? Dan voelt het al snel wat kil aan.

3: Relaxfauteuil

Een relaxfauteuil heet natuurlijk niet voor niets zo. Dit is de ultieme stoel om in te ontspannen. Een mooie aanwinst voor je woonkamer dus. Bijvoorbeeld van IN.HOUSE of Stressless.

Zak je op een gewone bank of stoel onderuit? Dan heb je al snel een slechte houding. Een relaxfauteuil zorgt voor een gezonde houding, ook als je lekker ontspannen achterover ligt.

Bang dat een relaxfauteuil je woonkamer een ouderwetse uitstraling geeft? Absoluut niet nodig! Er zijn volop moderne design relaxfauteuils te vinden.

4: Relaxbank

Liever samen zitten? Ga dan voor een relaxbank, zoals de Aurora relaxbank van Stressless of hun Wave bank. Gezellig samen ontspannen. De banken zijn allebei verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en uiteraard zijn de zittingen afzonderlijk te verstellen.

5: Rust

Ontspannen is makkelijker in een opgeruimde omgeving. Je wilt dus geen rommelige woonkamer. Zorg dus dat er niet te veel spullen rondslingeren, geef alles een vaste plek in de kast.

 

Kan je wel wat extra kastruimte gebruiken? Voeg dan een dressoir, boekenkast of wandkast toe. Of ga voor een tv-meubel met lekker veel opbergruimte zoals deze van XOOON.

6: Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen hebben een warme, sfeervolle en ontspannen uitstraling. Die wil je dus zeker gebruiken in je woonkamer.

Je kan hierbij denken aan houten meubels of een houten vloer. Wil je het kleiner aanpakken? Ga dan voor woonaccessoires van natuurlijke materialen. Bijvoorbeeld linnen, wol, bamboe, rotan, zeegras of aardewerk.

7: Leeshoek

Een leeshoek is altijd een goed idee. Een fijne leeshoek creëer je met:

  • Een stoel waar je goed in kan ontspannen (meteen een mooie plek om je relaxfauteuil neer te zetten dus!)
  • Een voetenbank is geen must, maar wel heel aangenaam.
  • Zorg voor goed leeslicht. Een vloerlamp is een aanrader. Een richtbaar armatuur is fijn, maar je kan natuurlijk ook voor een flinke statementlamp gaan.
  • Zet een tafeltje naast de stoel. Zo heb je je boek en eventueel een drankje of bril perfect binnen handbereik.
  • Maak het extra gezellig met een vaasje of lekkere geurkaars op het tafeltje.

Ontdek meer blogs