De ronde eetkamertafel BLIJFT!

De ronde eetkamertafel BLIJFT!

Ronde eetkamertafels, alweer een poosje een trend, en deze trend lijkt maar niet over te gaan. De ronde eetkamertafel lijkt een blijvende trend te zijn. Een ronde eettafel is niet alleen mooi, er hangen ook nog een aantal voordelen aan vast.Is het tijd voor een nieuwe eetkamertafel? Een rond model kan een leuke keuze zijn. Waarom zou je kiezen voor een ronde eetkamertafel, of waarom juist niet? Je leest het hier, gewoon bij Tilders.nl; DE oplossing, voor elke woonwens.

Waarom kiezen voor een ronde eetkamertafel?

Een heuse trend, ontstaat natuurlijk niet zomaar. In het geval van de ronde eetkamertafel, gelden er dan ook een aantal voordelen. De voordelen van de ronde eetkamertafel bespreken we natuurlijk nog even met je.

Gezellige tafelgesprekken

Aan een ronde eetkamertafel, kun je gezellig zitten, je kunt elkaar namelijk beter zien dan bij een rechthoekige eettafel. Je ziet eigenlijk alleen degene(n) die tegenover je zitten, terwijl je bij een ronde eetkamertafel, tegenover iedereen zit. Je voert dus makkelijker een gezellig gesprek met iedereen aan tafel.

Veiligheid

Een ongeluk zit in een klein hoekje, of in een scherpe hoek. De ronde eetkamertafel heeft geen scherpe punten of hoeken, zoals je bij de vierkante, of rechthoekige varianten ziet. Dit is natuurlijk ideaal voor als je kleinere kinderen in huis hebt, maar hoe vaak loop jij zelf tegen de hoek van een tafel op? Met een ronde eetkamertafel is dit probleem voortaan verleden tijd.

Stijlvol en ruimtelijk

De ronde eetkamertafel neemt minder ruimte in beslag, waardoor deze ook bijvoorbeeld als extra keukentafel kan worden gebruikt. Waar je wel op moet letten, als de ruimte beperkt is, is dat de tafelpoten van een ronde eetkamertafel vaak meer ruimte in beslag nemen dan andere tafelpoten. Qua interieur en stijl, kun je eigenlijk alle kanten op. Voor elk interieur is er een passende ronde eetkamertafel en je kunt ook qua (combinatie van verschillende) materialen, nog kiezen voor iets wat precies bij jou en je eigen smaak past. Een ronde eetkamertafel is ook handig om de ruimte in huis, op een leuke manier te breken. De overige meubelen zoals dressoir en televisiekast bijvoorbeeld, zijn vaak vierkant of rechthoekig van vorm. Door te spelen met zowel ronde vormen als strakke lijnen, creëer je een stijlvolle, gezellige sfeer. Bovendien kun je eindeloos combineren met een ronde eettafel, probeer bijvoorbeeld eens verschillende stoelen, in plaats van allemaal gelijke stoelen.

Wanneer kies je niet voor een ronde eetkamertafel?

Hoeveel voordelen de ronde eetkamertafel ook heeft, er zijn natuurlijk ook situaties waarin een ronde eettafel minder handig en of praktisch is. Zo is het bij ronde eetkamertafels van XOOON bijvoorbeeld vaak zo dat de poten een stuk robuuster zijn dan de poten van een vierkante, of rechthoekige tafel. Dit kan een puntje zijn om op te letten, wanneer je op zoek bent naar de ideale ronde eetkamertafel. Verder, kun je een ronde eettafel, natuurlijk niet, strak tegen de muur aanzetten. Hoewel een ronde eetkamertafel, gunstig is voor kleinere ruimtes, kan het in dit soort gevallen zorgen voor hinder, of minder mooi staan

Van budget tot design

Ben je op zoek naar de allermooiste ronde eetkamertafel? Bij Tilders.nl, hebben we voor elke woonwens, een passende oplossing. Zo vind je in onze showroom prachtige IN.HOUSE eetkamertafels en mooie tafels van het topmerk XOOON. Mocht je er zelf niet geheel uitkomen, dan staat 1 van onze vriendelijke medewerkers paraat om je te helpen bij je keuze, of om je te voorzien van meer informatie.

Inspiratie opdoen

Als je op zoek bent naar een nieuwe eetkamertafel, is het natuurlijk altijd fijn om hulpvolle tips te ontvangen. Zo hebben we bijvoorbeeld als tip, om eens te spelen met de stoelen bij je ronde eetkamertafel. Je zult je verbazen over hoe verrassend passend, 4 totaal verschillende stoelen kunnen zijn. Verder hebben we 1 van onze favoriete ronde eetkamertafels voor je uitgelicht, namelijk de Xooon Colombo. Dit mooie model, is absoluut een toevoeging voor elk interieur. Je hebt de keuze uit kikarhout, of duurzaam eikenhout. De combinatie met een gekruist, zwart onderstel, maakt dat dit een indrukwekkende tafel is, voor elk interieur. De Xooon Colombo is verkrijgbaar in een ronde en ovale vorm, en zowel als eetkamertafel, als bartafel te verkrijgen.