Voordelen van een woonprogramma

Voordelen van een woonprogramma

Wil je meubels die perfect op elkaar zijn afgestemd, zonder uren bezig te zijn met de perfecte combinatie kiezen? Ga dan voor een woonprogramma. In dit artikel lees je wat een woonprogramma precies is en wat voor voordelen het voor je heeft.

Wat is een woonprogramma precies?

Een woonprogramma is een serie meubels die bij elkaar horen. Ze hebben dezelfde stijl en hetzelfde kleurenpallet. Denk bijvoorbeeld aan een eettafel, salontafel en dressoir die:

  • Van dezelfde houtsoort gemaakt zijn
  • Dezelfde kleuren, stijl en vormgeving hebben
  • Voorzien zijn van matchende meubelpoten

Je kan een woonprogramma ook een meubelserie of meubelprogramma noemen.

Waarom kiezen voor een woonprogramma?

Als je gaat meubelshoppen, is een woonprogramma een goede optie. Waarom? Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen voor je op een rij.

1: Gemak

Een woonprogramma is simpelweg lekker makkelijk. Je hoeft niet rond te kijken voor matchende meubels. Niet wikken en wegen over wat nu de beste combinatie is. Gewoon één programma kiezen en je bent klaar.

2: Tijd besparen

Doordat je minder hoeft rond te kijken en kiezen, bespaar je jezelf een hoop tijd. En die tijd kan je vast beter gebruiken als je bezig bent met je woning (her)inrichten.

3: Eenheid en rust

Met een woonprogramma creëer je eenheid en rust in je interieur. Alles past perfect bij elkaar.

4: Losgaan met accessoires

Door die eenheid en rust in de basis, heb je meer ruimte om los te gaan met verschillende accessoires en decoratie. Daarin kan je dan wat gewaagdere keuzes maken. Het wordt niet zo snel te druk of rommelig.

5: Geen miskopen

Met een woonprogramma hoef je niet bang te zijn voor miskopen. Je komt niet thuis met een tv-meubel dat toch niet zo mooi bij de rest staat. Je bent er zeker van dat alles perfect op elkaar is afgestemd.

Tips bij het kiezen van een woonprogramma

Een woonprogramma bespaart je dus veel keuzestress, maar je moet natuurlijk wel het programma zelf uitkiezen. Hoe pak je dat het beste aan?

1: Bepaal je stijl

Welke stijl meubels zoek je? Strak en modern, industrieel en stoer? Er zijn allerlei opties. Neem de tijd om rond te kijken van welke stijl jij het meest enthousiast wordt.

2: Tafels kiezen

Bepaal wat voor tafels je wilt. Rond, vierkant of rechthoekig? Compact of lekker ruim? En wil je naast een salon- en eettafel ook bijzettafels?

3: Opbergruimte kiezen

Bij de meeste woonprogramma’s kan je kiezen uit verschillende kasten. Van slanke tv-meubels tot grote opbergkasten en dressoirs met lekker veel ruimte. Denk daarom van te voren goed na wat voor opbergruimte je wilt. Wat wil je allemaal kwijt kunnen in de kasten? En wil je gesloten opbergruimte of houd je juist van open kasten?

4: Meten is weten

Als je gaat meubelshoppen, is het altijd verstandig om even te meten. Vertrouw niet op je inschattingsvermogen. Je wilt precies weten hoeveel ruimte er beschikbaar is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Denk hierbij ook alvast na over de indeling van de ruimte. Waar komt de bank te staan? Waar zet je je eettafel? Zo krijg je een beter beeld van welke formaten geschikt zijn.

Ontdek meer blogs

Producten