Trend: kasten met latjes

Trend: kasten met latjes

Het ontwerp van kasten is door de eeuwen heen steeds verder ontwikkeld. Er zijn duizenden modellen en stijlen om uit te kiezen, maar sommige blijven standvastig als tijdloze klassiekers. Een van die blijvende ontwerpen is de 'latjeskast', een design waarbij latjes een belangrijke rol spelen in de uitstraling en functie van de kast. Een design die wij in de jaren 60 en 70 veel zag en nu weer haar comeback maakt.

Latjes Kasten: Elegantie en Functionaliteit

Latjes kasten, zo genoemd vanwege het unieke patroon van latjes die de deuren of de hele voorkant van de kast vormen, zijn een klassiek voorbeeld van zowel stijl als functionaliteit. Het ontwerp kan variëren van fijne dunne latjes tot robuustere houten balken, afhankelijk van de gewenste stijl en het interieur waarin de kast wordt geplaatst. Het aantrekkelijke van latjes kasten ligt in hun veelzijdigheid. Ze passen bij een boho chique interieur, klassiek, landelijk en zeker ook in een modern en minimalistisch interieur. In traditionele interieurs kunnen ze een warme, rustieke uitstraling geven. In moderne interieurs zorgen ze voor een boeiend contrast door hun natuurlijke textuur en vorm tegen het strakke, minimalistische design in te zetten.

We kunnen er geen genoeg van krijgen

De opkomst van latjes is niet beperkt tot alleen kasten; we zien deze trend eveneens terug in wanddecoraties met prachtige paneelwerk van latjes, en in meubilair zoals eetbanken en tuintafels. Deze latjeskasten zijn niet alleen een lust voor het oog, ze voegen ook een uniek vleugje sfeer en dynamiek toe aan elke ruimte. Met zo'n kast haal je niet alleen de huidige latjestrend in huis, maar creëer je ook nog eens extra opbergruimte. Het aantrekkelijke van deze latjes is dat ze zich moeiteloos aanpassen aan vrijwel elke interieurstijl! Wil je jouw favoriete kast aantrekkelijk inrichten maar ben je in twijfel over wat je erop moet plaatsen? We hebben eerder een aantal tips voor het stijlen van een dressoir samengesteld, die je hier kunt bekijken.

Bekijk onze collectie

Fan van de kast met latjes? Dan vind je onze Luxor serie geweldig! Of wat dacht je van de nieuwe Aramon kasten van XOOON.

Producten