Tips voor het stylen van je eetkamertafel

Tips voor het stylen van je eetkamertafel

Je denkt pas aan het stylen van je eettafel als je alles in de woonkamer hebt gestyled en je voldaan wil gaan zitten. Opeens valt je blik op de eetkamertafel. Er mist wat. Elk plekje in de woonkamer straalt gezelligheid en warmte uit maar op de eettafel staat nog niets.

De eettafel stylen is vaak een vergeten, maar leuk klusje. Je gebruikt de eettafel waarschijnlijk iedere avond, als je je bord niet op schoot neemt om je favoriete programma te kijken, maar hij hoeft natuurlijk niet de rest van de dag leeg te staan. Het is juist erg leuk om de eettafel te stylen. Hoe doe je dat?

Er zijn heel veel manieren om je eettafel te stylen dus je kan er alle kanten mee op. Laten we een paar mogelijkheden bekijken.

Aparte eetruimte

Niet iedereen heeft de luxe een aparte eetruimte te hebben maar we mogen deze optie niet openlaten voor degene die dit wel hebben. Als je een apart eetruimte hebt is het leuk om de eettafel leuk aan te kleden.

De eettafel moet een prominente plek krijgen en er uitnodigend uitzien. Wat erg mooi staat is een mooi dik vloerkleed onder de eettafel te leggen. Aan de muur kan je een mooi groot schilderij hangen in de kleuren van je interieur. Op tafel plaats je een mooie robuuste vaas met takken of bloemen.

Grote eettafel

Als je een grote eettafel hebt is het leuk om er veel stoelen omheen te zetten. Het toont royaal en gezellig. Overdrijf hier niet mee want te veel stoelen kan ook weer rommelig staan, je moet er een middenweg in vinden. Je kan kiezen voor diverse kleuren stoelen in dezelfde stijl. Of je kiest voor diverse stijlen stoelen maar dan in dezelfde kleur.

Kies voor een beetje gangbare kleuren qua stoelen. Het wordt anders te heftig. Zo hou je de rust er een beetje in. Een heel mooie stoel is de groene draaifauteuil met velours Het is echt de kleur van dit moment. Bovendien is hij makkelijk schoon te maken en straalt hij pure luxe uit. Deze draaifauteuil kun je onder andere kopen bij Tilders.nl , maar misschien kom je wel iets anders geweldigs tegen als je daar een middagje gaat struinen. Keuze genoeg namelijk!

Creëer ruimte om je eettafel

Geef de eettafel ruimte. Als een kamer te vol staat met te veel meubilair kan het rommelig staan, en komt je eettafel niet mooi uit in de ruimte. Het geeft bovendien een benauwd gevoel. Kleed de kamer aan met een mooie grote plant, een mooie grote spiegel of een collage aan de muur.

Een mooi groot schilderij aan de muur kan ook erg veel sfeer geven.

Het mooiste is als je een eettafel midden in de kamer kan zetten zodat je eromheen kan lopen. Heb je geen ruimte hiervoor dan is het ook erg mooi om de eettafel met een kant tegen de muur te zetten. Kies daarvoor de korte kant van de tafel.

Hierboven hang je een schilderij of je kiest voor een collage. Kies dan wel voor eenvoud en het liefst één kleur qua prints. Een bos bloemen op tafel doet het ook altijd goed. Zet de vaas dan niet in het midden maar aan de kant van de muur.

Nog meer style ideetjes

Bij een modern en strak interieur kan een item genoeg zijn om je eettafel een opvallende look te geven. Neem een grote vaas en vul die met takken, zoals wilgenkatjes of pluimen. Wil je iets van bloemen in de vaas, speel dan met de hoogte van de stelen dat geeft een bijzondere look aan de bos bloemen.

Je eettafel stylen met fotolijsten kan ook erg mooi zijn. Zet je eettafel met de kopse kant tegen een muur en zet tegen de muur grote lijsten met prints of foto’s. Ook een leuk idee is om een mooi dienblad te vullen met mooi servies en wat kleine prullaria. Dit kan een heel leuke sfeer geven.

Een mooi vloerkleed kan je ook onder de eettafel leggen ook als je geen aparte eetkamer hebt. Zorg dan dat het kleed ruim rond de tafel ligt. Dit geeft een mooie look. Heb je een ronde tafel dan is een rond kleed leuk. Bij een vierkante of lange eethoek kies je voor een vierkant vloerkleed.

Hou er wel rekening mee dat er rond een eettafel geknoeid wordt.

Bekijk het ruime assortiment eetkamertafels van Tilders. Van prachtige stoere XOOON tafels tot de luxe tafels van IN.HOUSE.

Ontdek meer blogs

Producten