Schuine wand in je slaapkamer? Lees deze tips

Schuine wand in je slaapkamer? Lees deze tips

Een schuine wand in je slaapkamer geeft de kamer sfeer. Maar met inrichten is het niet altijd handig. Daarom hebben we 6 tips voor je op een rij gezet.

1: Zoveel mogelijk daglicht

Laat zoveel mogelijk daglicht binnen. Is een kleine verbouwing een optie? Dan is een (extra) dakraam plaatsen heel fijn. Een dakkapel kan natuurlijk ook, dat geeft je meteen wat extra ruimte. Wat voor ramen je ook hebt: ga voor minimale en lichte raambekleding. Zo krijg je zoveel mogelijk daglicht binnen. En dat laat je slaapkamer ruimer aanvoelen.

2: Lichte kleuren

Ook lichte kleuren geven een lekker open en ruimtelijk gevoel. Gebruik je donkere kleuren op je muren? Dan lijkt je kamer kleiner. Als je voor een donkere kleur op je plafond of schuine wand gaat, lijkt de ruimte ook nog eens lager. En dat wil je zeker niet. Lichte kleuren dus!

3: En de vloer?

Met de vloer kan je eigenlijk doen wat je wilt. Een lichte vloer voelt lekker ruimtelijk aan, maar een donkere vloer misstaat ook zeker niet. De combi van lichte wanden, een licht plafond en een donkere vloer kan ervoor zorgen dat het vloeroppervlak groter lijkt.

4: Waar zet je je bed?

Het lijkt misschien logisch om je bed onder de schuine wand te zetten. Daar past het makkelijk onder en zo benut je die lage ruimte onder de wand. Toch is het vaak niet de beste optie. Waarom?

  • Het voelt al snel wat propperig aan.
  • Je kan maar langs één kant je bed in.
  • Aan de kant van het bed dat onder de schuine wand staat, kan je niet eens rechtop in bed zitten.
  • Het is onhandig met het opmaken en verschonen van je bed.

Je bed middenin de kamer plaatsen oogt mooier en is veel comfortabeler. Die schuine wand kan je ook prima op een andere manier benutten. Je bed toch tegen de schuine wand? Wil je je bed toch tegen de schuine wand zetten? Bijvoorbeeld omdat het gewoon een krappe kamer is? Ga dan voor een laag bed. Zo houd je meer ruimte over om rechtop te kunnen zitten in bed. En ook fijn: de kans dat je je hoofd stoot is kleiner.

 

5: Opbergruimte onder de schuine wand

Onder de schuine wand is vaak prima opbergruimte. Met kasten op maat profiteer je optimaal van de ruimte, maar je kan bijvoorbeeld ook voor lage commodes gaan. Of laat een schot plaatsen met (schuif)deuren. Dan kan je de ruimte gebruiken voor opslag van spullen die je niet vaak nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan je seizoenskleding.

 

6: Verlichting

Meestal hangen we automatisch een grote lamp aan het plafond middenin de kamer. In een slaapkamer met een schuine wand is dit niet altijd het beste idee. Het zorgt er namelijk al snel voor dat je plafond lager lijkt. En dat wil je natuurlijk niet. Wandlampen en staande lampen zijn zeker wél aanraders. Verschillende spotjes in het plafond zijn ook zeker welkom. Door die slim te plaatsen, is de hele kamer goed verlicht, zonder donkere hoekjes. Die donkere hoeken (die je wel hebt met één centrale lamp aan het plafond) laten je kamer namelijk kleiner aanvoelen.

Ontdek meer blogs

Producten