Hoe kies ik een relaxfauteuil?

Hoe kies ik een relaxfauteuil?

Voor elk interieur kan je een goed passende relaxfauteuil vinden tegenwoordig. Er is een groot aanbod in het assortiment en je kan deze fijne fauteuils helemaal naar jouw wensen afstemmen.

Passend in elk interieur

Voor elke woonstijl kan je een bijpassende relaxfauteuil vinden dankzij het mooie design, verschillende stoffen, verschillende kleuren en materialen. Door te kijken naar je interieur en naar een relaxfauteuil qua vorm en stijl, kan je goed bepalen welke stoel er in jouw interieur past.

Wil je een moderne stoel of heb je toch liever een klassiek model? Hou je van een stoere en robuuste uitstraling? Ook dan kan je goed slagen bij Tilders.nl. Je kan kiezen voor diverse modellen poten voor onder de relaxfauteuil. Heb je liever een draaipoot, dan kan dat ook. Dit laatste is erg handig als je de fauteuil tussen twee ruimtes plaatst. Je kan dan makkelijk je stoel naar links en rechts draaien zodat je er lekker bij kan zitten, zonder iedere keer de stoel te moeten verplaatsen.

Je kan ook kiezen voor een relaxfauteuil met een losse voetenbank als je dat prettig vindt. Zo kan je deze ook ergens anders plaatsen en gebruiken als extra zitplaats of krukje.

Keuze bekleding

Er zijn vier mogelijkheden qua keuze uit de bekleding. Je kan kiezen voor stof, kunstleer, microleder of echt leer. Het is aan jou wat jij het mooist en meest praktisch vindt. Heb je een huishouden met dieren, en of kinderen, dan kan kunstleer een prima keuze zijn. Al de relaxstoelen zijn verkrijgbaar in deze vier bovengenoemde opties.

Het voordeel van stof is dat het lekker warm aanvoelt als je in de stoel gaat zitten. Een vaak voorkomende reden om niet voor stof te kiezen is dat stof lastiger schoon te maken is. Vind je stof het mooist dan kan je ook kiezen voor een behandeling met een vlekbeschermer. Door deze behandeling verwijder je vlekken makkelijker uit de stof en heeft je fauteuil minder onderhoud nodig dan dat je de stof niet laat bewerken. Een relaxfauteuil van stof is goedkoper dan een stoel die bekleed is met leer. Ook kunstleer en microleder zijn goedkoper dan echt leer.

Elke stoel is maatwerk

Het belangrijkste van jouw relaxfauteuil is dat je lekker en comfortabel zit. Dat kan natuurlijk alleen als de stoel perfect bij je past. Alle relaxfauteuils zijn er daarom in meerdere maten. Je kan de armleuningen kiezen die jij het fijnst vindt. Ze worden op jouw lichaam afgestemd zodat je een goede houding hebt als je zit.

Er is een grote collectie stoffen en ledersoorten waarmee je jouw relaxstoel kan laten bekleden. Je kan zelfs kiezen voor een combinatie van leer en stof. Zo zorg je ervoor dat de stoel perfect bij jouw interieur past. Je kan ervoor kiezen jouw relaxfauteuil te laten uitvoeren met een handmatige bediening maar vaak kan je ook een elektrische bediening kiezen die werkt op een motor met accu. Hou je van echt comfort? Kies dan voor een massagefunctie in de stoel of voor stoelverwarming.

Bijna al de relaxfauteuils zijn standaard uitgevoerd met een geïntrigeerde verstelbare ergonomische hoofdsteun zodat je nek en schouders volledig ondersteund zijn en je lekker kan ontspannen. Een relaxstoel is zo gemaakt dat je rug ook alle ondersteuning krijgt die nodig is. De ondersteuning bij het opstaan hoort er natuurlijk ook bij. De “sta op” functie op de relaxfauteuil zorgt ervoor dat de stoel meebeweegt en je net dat steuntje in de rug krijgt om gemakkelijker op te staan.

Ontdek meer blogs

Producten