Gespot: de velvet boxspring

Gespot: de velvet boxspring

Heb je ooit gedacht aan een velvet boxspring voor je slaapkamer? Nee? Nou, het is tijd om dat te overwegen. Het is de trend van nu en geeft je slaapkamer een luxe make-over zonder dat je veel geld hoeft uit te geven.

Waarom velvet en wat is het?

Velvet, ook wel bekend als fluweel of velours, heeft een glans die verandert onder verschillende lichtomstandigheden. De stof valt op door zijn zachte en gladde textuur, die het resultaat is van een specifieke weeftechniek. Afhankelijk van het gebruikte materiaal—zijde, katoen of synthetische vezels—varieert de textuur, uitstraling en het gevoel van het fluweel, waardoor elke variant een uniek karakter heeft.

Een velvet boxspring is zacht en comfortabel maar geeft ook het gevoel van luxe. Het geeft je slaapkamer een warme en uitnodigende sfeer en past bij verschillende stijlen afhankelijk van de kleur die je kiest. Bijvoorbeeld een smaragdgroene boxspring in een industriële of botanische stijl, of een bordeauxrode velvet boxspring voor een meer glamour en luxe stijl.

Styling tips

Vind je het idee van een velvet boxspring geweldig maar weet je niet hoe je dit moet stijlen in je eigen slaapkamer? We geven je wat tips om je op weg te helpen.

Neutrale basis

Houd de muren en vloeren rustig, zodat je velvet boxspring echt kan schitteren. Door te kiezen voor een neutrale achtergrond met bijvoorbeeld zachte beige, grijze of witte muren en vloeren, komt de textuur van de velvet boxspring het beste tot zijn recht. De contrasten tussen de gladde, glanzende stof van de boxspring en de matte, neutrale achtergrond versterken elkaar.

Texturen Mixen

Het combineren van velvet met materialen zoals linnen of wol geeft een mooi contrast. Breng deze texturen samen door bijvoorbeeld te kiezen voor linnen gordijnen, een groot gebreid plaid op je bed en/of een wollen vloerkleed.

Kleuraccenten

Met verschillende kleurencombinaties kun je ook iets unieks creëren. Voeg accentkleuren toe in je kussens en je beddengoed wat de kleur van je velvet boxspring nog beter naar voren laat komen en waardoor je boxspring de eyecatcher van je slaapkamer is.

Praktische tips

Velvet lijkt misschien een rijke stof die veel zorg nodig heeft, maar laat je niet misleiden! Met een paar slimme en simpele onderhoudstips houd je jouw velvet boxspring jarenlang in goede staat. Denk hierbij aan regelmatig stofzuigen, voorzichtig schoonmaken, een jaarlijkse dieptereiniging en beschermen tegen zonlicht en hitte. En vergeet niet te investeren in kwaliteit. Kwaliteit loont, vooral bij velvet, een goede kwaliteit velvet boxspring gaat jaren mee!

Droom groots

Een velvet boxspring zal de eyecatcher van je slaapkamer zijn! We hopen je te hebben geïnspireerd om deze trend te omarmen en je slaapkamer de upgrade te geven die je verdient. Bij Tilders bieden we velvet boxsprings van verschillende merken zoals Eastborn, Comfort Suite en Paragon Bedding. We helpen je graag verder om het ultieme bed voor jouw grootste dromen te vinden.

Ontdek meer blogs