Deze kleuren wil je in je slaapkamer (+4 afraders)

Deze kleuren wil je in je slaapkamer (+4 afraders)

Op zoek naar de perfecte kleur voor je slaapkamer? Hier vind je de nummer één kleur voor een fijne nachtrust, andere aanraders + vier afraders. Voor welke kleur kies jij?

Aanraders voor de slaapkamer

Deze kleuren zijn fijn voor in de slaapkamer. Pas ze daarom vooral groots toe. Denk bijvoorbeeld aan behang, muurverf, gordijnen of je dekbed. Tapijt in een van deze kleuren is ook een geweldig idee. Dat maakt je slaapkamer meteen een stuk knusser.

De nummer 1: blauw

De allerbeste kleur voor je slaapkamer? Volgens een Brits onderzoek is dat blauw. In een blauwe slaapkamer bleken mensen namelijk het beste te slapen. Bijna 8 uur. Wij begrijpen wel waarom. Blauw straalt rust, vertrouwen en stabiliteit uit. Met blauw om je heen ontspan je dus makkelijker. En dat komt je nachtrust natuurlijk ten goede. Allerlei tinten zijn welkom. Van lichtblauw en pastelblauw tot donkerblauw.

Geel

Een kleur die je niet zo snel verwacht in dit rijtje: geel. Bij geel denken we al snel aan zon, zomer en vrolijk. Geen dingen waarbij je snel in slaap dommelt. Toch is geel een hele fijne kleur voor de slaapkamer. Het heeft namelijk, net als blauw, een ontspannend effect. Als je voor een warme geeltint gaat, geeft het je kamer ook meteen extra sfeer en warmte. Een goed voorbeeld hiervan is okergeel.

Groen

Ook groen is rustgevend en kalmerend. Precies wat je wilt in je slaapkamer. Dat kalmerende effect komt waarschijnlijk doordat we groen linken aan de natuur. Je kan allerlei kanten op. Van mintgroen tot olijfgroen of juist stoer donkergroen. Je kan natuurlijk ook voor een mix van bovenstaande kleuren gaan. Blauwgroen doet het bijvoorbeeld ook goed in de slaapkamer. Wil je de natuurlijke uitstraling van groen versterken? Combineer het dan met natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan een houten ledikant of nachtkastje.

Natuurtinten

Natuurtinten stralen een enorme rust uit. Hierbij kan je dus denken aan groen, maar ook aan zand- en aardetinten. Die laatste geven je slaapkamer ook meteen veel warmte. En net als bij groen geldt: combineer met natuurlijke materialen om het effect te versterken.

Afraders voor de slaapkamer

Bij welke kleuren droom je niet zo lekker weg? Deze kleuren kan je beter vermijden in je slaapkamer. Of er in ieder geval voorzichtig mee zijn.

Felle kleuren

Felle kleuren, knalkleuren, neonkleuren. Hartstikke tof en vrolijk. Maar ook het tegenovergestelde van slaapverwekkend. Je kan ze dus beter voor je woonkamer bewaren. Of je hal, badkamer, keuken… als het maar niet je slaapkamer is.

Grijs

Grijs is lekker rustig, maar ook wat kil. Afstandelijk zou je kunnen zeggen. Als het gaat om knus en warm, staat grijs echt onderaan het kleurenlijstje. En knusheid wil je juist wel in je slaapkamer. De grijze muurverf kan je dus beter laten staan.

Rood en paars?

Over rood en paars zijn de meningen verdeeld. De een zegt dat ze je nachtrust niet ten goede komen, de ander raadt ze juist aan voor de slaapkamer. Wie heeft er gelijk? We durven het niet te zeggen. Als je echt gek bent op rood of paars kan je er best mee aan de slag in je slaapkamer. Als je felle tinten maar vermijdt.

Ontdek meer blogs

Producten