Cozy winter slaapkamer look

Cozy winter slaapkamer look

Deze winter staat de slaapkamer in het teken van gezelligheid en geborgenheid. New Traditional, Evergreens en Boutique Hotel Chic zijn de trends van winter 2022. Dit zijn ideale manieren om van je slaapkamer een knusse en sfeervolle oase te maken, vooral tijdens de koudere maanden wanneer we meer tijd binnen doorbrengen. Welke designs, stoffen en kleuren zijn helemaal hot op gebied van slaapkamers deze winter? Wij vertellen het je.

New Traditional

De New Traditional stijl is een mix van oude elementen en details, geïnterpreteerd in een moderne stijl. Bekende motieven en vormen uit het verleden krijgen een hedendaagse twist door de uitvoering in trendy stoffen en kleuren. Deze herfst en winter kun je met de New Traditional stijl je slaapkamer omtoveren tot een gezellige, warme plek waar je uren wilt verblijven. Warme kleuren als rood en groen worden gecombineerd met oudroze en warm zand om het geheel luchtig en speels te houden. Zelfs het ontwerp van de bedden is geïnspireerd op elementen uit het verleden, zoals traditioneel gestoffeerde hoofdborden die een eigentijdse look krijgen door de uitvoering in moderne stoffen. Beddengoed in traditionele stoffen zoals flanel, corduroy en katoen mag dit najaar niet ontbreken en kan naar hartenlust gecombineerd worden in verschillende prints en kleuren. Combineren is de sleutel in de New Traditional slaapkamer: geef bijvoorbeeld oude houten kasten een nieuw leven door ze in warme kleuren te schilderen of geef vintage vondsten een plekje in de slaapkamer.

slaapkamer

Evergreens

De Evergreens trend is een nieuwe manier om de natuur en het buitenleven naar binnen te brengen in de slaapkamer. Deze trend maakt gebruik van een uitgebreid palet van groene kleuren, van okergroen tot blauwgroen en alles daar tussenin. Deze verschillende tinten kunnen perfect samen worden gecombineerd om een spannend en interessant geheel te creëren. Om de Evergreens look in je slaapkamer te creëren, kun je kiezen voor groene materialen zoals biologisch katoen, gerecyclede PET-flessen of gerecycled dons voor beddengoed en kussens, of stoffen van lyocell of bamboe. Deze materialen zijn niet alleen goed voor het milieu, ze zijn ook zacht en comfortabel om te gebruiken in de slaapkamer. Maar de Evergreens trend is niet alleen beperkt tot groene materialen. Je kunt ook verschillende texturen en materialen combineren om nog meer dynamiek toe te voegen aan de slaapkamer. Probeer bijvoorbeeld zacht corduroy te combineren met gebreide materialen, of glad satijn-katoen met sfeervol velours. Dit zorgt voor visueel contrast en zorgt ervoor dat de slaapkamer niet te eentonig wordt. Om de Evergreens look helemaal af te maken, kun je ook een warme, bloem- en houtachtige geur in de ruimte creëren. Dit kan door het gebruik van geurkaarsen of geurverspreiders met natuurlijke geuren. Zo zal de slaapkamer niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook heerlijk ruiken en een ontspannen sfeer creëren.

planten op slaapkamer

Boutique Hotel Chic

De Boutique Hotel Chic trend is een manier om thuis de luxe en sfeervolle stijl van een boetiekhotel te creëren. Deze trend is geschikt voor mensen die durven te experimenteren met kleur en materialen in de slaapkamer. Donkere, warme kleuren zoals donkerrood, diepgroen en aubergine zijn de dominante kleuren, afgewisseld met accenten in zachte kleuren zoals roze. Luxe en zachte materialen zoals velours en (katoen)satijn mogen niet ontbreken voor een extra aaibare en comfortabele sfeer. Om de Boutique Hotel Chic look helemaal af te maken, kun je satijnen beddengoed gebruiken met originele stropdasmotieven gecombineerd met een groot bloempatroon in diepe kleuren. Dit zorgt voor visueel contrast in de slaapkamer waarbij het bed het centrale middelpunt van de slaapkamer is.

Ontdek meer blogs

Producten