7 tips voor een sfeervolle slaapkamer

7 tips voor een sfeervolle slaapkamer

Je slaapkamer is de plek om tot rust te komen na een drukke dag. Je wilt dus een kamer creëren die rust en een fijne ontspannen sfeer uitstraalt. Hoe pak je dat aan?

1: Een goed bed

Het belangrijkste in je slaapkamer? Dat is natuurlijk je bed. Een goed en comfortabel bed laat de hele kamer fijn aanvoelen. En uiteraard komt het je nachtrust ten goede. Met een boxspring is comfort en een sfeervolle uitstraling gegarandeerd. Bijvoorbeeld een Eastborn of Avek boxspring.

2: Fijn beddengoed

Fijn beddengoed is natuurlijk ook onmisbaar voor een ontspannen slaap. Denk aan een goed kussen, een lekker dekbed en mooie lakens van een fijne stof. Die lakens hebben het meeste invloed op de sfeer in je slaapkamer, dus ga voor een kleur die goed bij jouw smaak en slaapkamer past. Meer daarover bij tip 4.

3: Gezellig bed

Ja, nog meer over het bed. Zoals we al zeiden: het is het belangrijkste in je slaapkamer. Met een goed bed en fijn beddengoed heb je de perfecte basis, maar het kan nog wel wat meer sfeer gebruiken. Maak je bed daarom af met wat sierkussens en een extra dekentje. Kleine moeite, enorm verschil!

4: Sfeervolle kleuren

Kleuren hebben een grote invloed op de sfeer in een kamer. Denk dus goed na over welke kleuren je in je slaapkamer wilt gebruiken.

Rustige kleuren

De meeste mensen kiezen in de slaapkamer voor rustige kleuren. Denk aan wit, beige, zandtinten en grijs. Die zijn perfect om heerlijk bij te ontspannen.

Rijke kleuren

Wil je je kamer een luxe sfeer geven? Dan zijn diepe, rijke kleuren aanraders. Denk aan okergeel, aubergine, oudroze en donkergroen. Deze kleuren zijn stijlvol en tegelijk lekker warm. Precies goed voor de slaapkamer dus.

Donkere kleuren

Gek op donkere kleuren? Daar is de slaapkamer ook perfect voor. Denk aan donkerblauw, antraciet of zelfs zwart. Je kan deze donkere kleuren ook prima op de muur gebruiken. Combineer met beige of de bovengenoemde rijke kleuren om ervoor te zorgen dat het geen sombere boel wordt. Bloemenprints komen ook fantastisch tot hun recht in een donkere slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan een donker dekbedovertrek met bloemenprint of zelfs behang op één muur.

Pastelkleuren

Houd je juist van licht en zoet? Ga dan voor zachte pastels om wat kleur toe te voegen aan je slaapkamer. Die gaan perfect samen met wit, grijs en beige. Ook natuurlijke materialen en pasteltinten zijn een geweldige match.

5: Natuurlijke materialen

Over natuurlijke materialen gesproken: die zijn meer dan welkom in de slaapkamer. Ze zorgen voor gezelligheid, warmte en rust. Denk hierbij aan hout, bamboe, rotan en aardewerk. En vergeet ook zeker wol en linnen niet.

6: Planten

Haal nog meer natuur je slaapkamer in met planten. Die doen het goed in iedere ruimte in huis. Ze fleuren de boel op zonder het druk te maken. Ook handig voor als je wat frisse kleur in je slaapkamer wilt.

7: Verlichting

Verlichting: het ondergeschoven kindje in de interieurwereld. Waarom hier vaak weinig aandacht voor is? We hebben geen idee, want met verlichting valt of staat de hele sfeer van je slaapkamer. Al heb je de perfecte combinatie van kleuren en materialen, zet er een te koud en fel licht op en weg is je sfeer. Ga in je slaapkamer voor wat warmer licht. Denk aan 2200 - 3000 Kelvin. Dit is een sfeervol zacht licht. Dimlampen en indirecte verlichting met wandlampen zijn ook aanraders.

Producten